Edge of the Peaks

, , , , , , , ,

2017-04-03T08:48:36+00:00

Edge of the Peaks landscape with lake, wildflower meadow and a sheltered cottage garden This  barn conversion in Pott Shrigley at the edge of the Peak District has breathtaking views west across Cheshire. The clients are keen bird watchers. The existing farm pond was enlarged, relined and planted with native [...]

Leeks for Leek

, , , ,

2017-04-03T08:48:36+00:00

Leeks for Leek a potager for the front garden These green-fingered clients had a longing for a beautiful greenhouse and space to grow vegetables. The only sunny spot in their property was  the sloping east facing front garden.  The main access to the house was up a very steep set [...]

High and Wild – High Peak

, , , , , , ,

2017-04-03T08:48:36+00:00

High and Wild award winning garden on many levels This High Peak garden is in a dramatic setting. Plants are exposed to every wind and have little soil in which to root as the bedrock lurks near the surface. Drystone walls were repaired and rebuilt. New access to all parts [...]

Renovation and Renewal – Moore, Cheshire

, , , ,

2017-04-03T08:48:36+00:00

Renovation and Renewal a mature farmhouse garden in Moore, Cheshire This property had some beautiful examples of trees and shrubs, however some had to be removed in order to let in light and allow space for other planting. The clients felt that there were too many evergreens and not enough [...]

Old Sandstone and New Oak – Bunbury, Cheshire

, , ,

2017-04-03T08:48:36+00:00

Old Sandstone and New Oak a country Cottage in Bunbury, Cheshire The existing garden was to be re-modelled after an extension to the 15th century cottage.   The design has created a spacious lawn edged with borders of traditional cottage flowers and herbs. Morello cherry, apricot and old varieties of [...]

Edwardian Elegance – Bramhall

, , ,

2017-04-03T08:48:36+00:00

Edwardian Elegance Bramhall garden The clients chose an impressive Hartley Botanic greenhouse to extend the growing season and productivity of their garden. The challenge was to position it for maximum light but without dominating the space.  A section was reserved at the end of the garden for the greenhouse, raised [...]